Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

ΗΛΙΟΣ-ΖΩΗ Ecomobility Ράλλυ Μάιος 2008

Στις 22 Μαϊου 2008 15 οικολογικά και ηλιακά αυτοκίνητα ξεκίνησαν από το Lecce για την Ηγουμενίτσα και τερμάτισαν στα Ιωάννινα, συμμετέχοντας στο «ΗΛΙΟΣ-ΖΩΗ Ecomobility Ράλλυ» που διοργάνωσε η ΕΛΠΑ και το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. στο πλαίσιο του Έργου «ΗΛΙΟΣ ΖΩΗ», του Προγράμματος INTERREG III A-Ελλάδα Ιταλία. Εταίροι ήσαν η Περιφέρεια της Ηπείρου και το Πανεπιστήμιο του Σαλέντο.

Στην εκδήλωση αυτή συμμετέχουν ηλιακά αυτοκίνητα (πρωτότυπα) τα οποία κινούνται μόνο με ηλιακή ενέργεια και οικολογικά αυτοκίνητα (υβριδικά).

Το έργο ΗΛΙΟΣ ΖΩΗ προωθεί τη διάδοση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και επιδιώκει την ενεργοποίηση των πολιτών των δύο γειτονικών χωρών, Ελλάδας και Ιταλίας για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και των άλλων περιβαλλοντικών προβλημάτων που απειλούν όλους μας και καταστρέφουν την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Ειδικότερος σκοπός της εκδήλωσης είναι προβάλλει τα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση μεταφορικών μέσων νέας τεχνολογίας τα οποία σέβονται το περιβάλλον και εξοικονομούν ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: